Καλά γω μπορεί να τα είπα μετριοπαθώς στο TVXS αλλά σήμερα πάλι διάβασα για ακόμα μια φορά αυτές τις ηλιθιότητες περι ρύθμισης των blogs και μου ‘ρθε απελπισία.
Όπως έλεγα και τις προάλλες ό,τι ηλιθιότητα του κατεβαίνει του καθένα στη γκλάβα θα ξοδέψει δημόσιο χρήμα να την διερευνήσει κι αν γίνεται να την εφαρμόσει κι όλας.
Ρύθμιση blogs και απαυτά μάντολες (με συγχωρείτε, παρασύρθηκα από το μένος μου).
Η οποιαδήποτε ρύθμιση στο Διαδίκτυο έχει ένα πολύ απλό αποτέλεσμα.
Παίρνω τα λεφτουδάκια μου από την Tophost που την αγαπάω πολύ αλλά τυγχάνει να είναι στην Ελλάδα και τα πάω σε μία άλλη εταιρία hosting με έδρα το εξωτερικό κι έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Ανοίγω και μια εταιρία εκεί που είναι εύκολο και γρήγορο και δε χρειάζεται να ‘ρθει ο κάθε αργόσχολoς εφοριακός να ελέγξει το σαλόνι μου ότι είναι γραφείο, ούτε να πάνω να τρυπήσω βιβλία σύστημα του 1821, ούτε να πάρω λαστιχένια σφραγίδα σύστημα του 158 προ Χριστού. Kι άσε το κράτος να κουρεύεται.
Αυτά είναι.
Επιχειρηματικότητα του μέλλοντος.
————————————-
UPDATE: Μια ωραία παρατήρηση του @insideabox στο twitter με οδήγησε σ’αυτό το update. Ναι, είναι απλό, το πιστεύω. Οι ρυθμίσεις δεν επηρεάζουν ποτέ τα λαμόγια. Βρίσκουν τρόπους να τις παρακάμπτουν. Επηρεάζουν το χρήστη που θέλει να πει τη γνώμη του και δεν μπορεί. Επηρεάζουν τον πλούτο την έκφρασης. Κάνουν δηλαδή τη blogόσφαιρα πολύ πιο φτωχή και τα λαμόγια (για ακόμα μια φορά) πολύ πιο πλούσια.
Επιχειρηματικότητα του μέλλοντος… στην Ελλάδα του χθες…
Πες τα βρε κοριτσαρα μου! Αμαν πια με τις παπαριες. Μπαΐλντισα λεμε :))
μα καλά αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι….κάποιος χρήστης που χρησιμοποιεί π.χ blogspot που είναι .com δηλαδή Αμέρικα…
πρέπει να λογοδοτεί στο ελληνικό κράτος?
Αν όχι….τότε τι βγάλανε τον νόμο?απο πότε υπάρχουν ελληνικά blogs(με κατάληξη.gr) και δεν το ξέρω…???
Κάτσε δεν τον βγάλαν το νόμο ακόμα. Θα το ερευνήσουν … κατάλαβες.
Υπηρχε παλιοτερα το blog.gr (καπως ετσι λεγοταν) με αρκετους χρηστες, αλλα εκλεισε τελος του 2005 ή αρχες του 2006. Οι χρηστες του ειχαν λαβει μερος στο 1ο παρτυ των μπλογγερς, ειχαν δυνατο δεσιμο σαν ομαδα, αλλα μετα το κλεισιμο του κομβου αυτού πήγαν σε άλλες πλατφορμες, κυριως στον blogger. Απο όλους, θυμαμαι καλα τον zouri που βρισκεται τωρα εδω: http://zouri1.wordpress.com/
Καποιος πρεπει να γραψει την Ιστορια των ελληνικων blogs! :D
μάντολες η μέντολες είναι τελικα;
εύλογη απορία! έλα ντε!
Εγώ πάντως μάντολες τα ξέρω (έτσι χρησιμοποιεί τη φράση ο πατήρ :-Ρ)
μάντολες, μικρα κουφετακια με ψημενο αμυγδαλο (μιαμ μιαμ) και επαλειψη κοκκινη ζαχαρη, με αδρή επιφανεια, κεφαλονιτικο γλυκο.
Το κλασικό lapsus, ότι δεν υπάγεσαι στην Ελληνική νομοθεσία όταν βρίσκεσαι στο εξωτερικό.
Άρθρο 6 Ποινικού Κώδικα:
1. Οι ελληνικοί ποινικοί νόμοι εφαρμόζονται και για πράξη που χαρακτηρίζεται από αυτούς ως κακούργημα ή πλημμέλημα και που τελέστηκε στην αλλοδαπή από ημεδαπό, αν η πράξη αυτή είναι αξιόποινη και κατά τους νόμους της χώρας στην οποία τελέστηκε ή αν διαπράχθηκε σε πολιτειακά ασύντακτη χώρα.
2. Η ποινική δίωξη ασκείται και εναντίον αλλοδαπού ο οποίος κατά την τέλεση της πράξης ήταν ημεδαπός. Επίσης ασκείται και εναντίον εκείνου που απέκτησε την ελληνική ιθαγένεια μετά την τέλεση της πράξης.
3. Στα πλημμελήματα, για να εφαρμοστούν οι διατάξεις των παρ. 1 και 2, απαιτείται έγκληση του παθόντος ή αίτηση της κυβέρνησης της χώρας όπου τελέστηκε το πλημμέλημα.
4. Τα πταίσματα που διαπράττονται στην αλλοδαπή τιμωρούνται μόνο στις περιπτώσεις που ειδικά ορίζει ο νόμος.
δεν είπε κανένας ότι δεν υπάγεσαι – είπα ότι υπάρχουν τρόποι να παρακαμφθεί.
κάνε επανάληψη (έχει και διαγώνισμα μετά)
Αχ ναι για θυμίστε μου που έχει hosting το press-gr και με βάση ποιο δίκαιο ζητήθηκε και έγινε άρση του απορρήτου. Βρε το κριτήριο για το εφαρνοστέο δίκαιο δεν είναι ο τοπος εγκατάστασης των μέσων τέλεσήα του, αλλά την κατοικία του δράστη. Αν σφάξεις με ιταλικό χατζάρι δεν δικάζεσαι με το ιταλικό δίκαιο.
Αγαπητέ e-lawyer. Με κάθε σεβασμό στην επιστήμη σου. Επειδή είσαι δικηγόρος αναλύεις τα πάντα νομικά. Η ανάρτηση λέει κάτι τελείως διαφορετικό το οποίο δεν έχεις καταλάβει.
Η ανάρτησή σου λέει ότι θα πας σε σέρβερ εκτός ελληνικής επικράτειας επειδή σε ενοχλεί η τυχόν νομοθέτηση για το Διαδίκτυο ή μάλλον η συζήτηση για την τυχόν νομοθέτηση. Αφήνεις όμως να εννοηθεί ότι θα το κάνεις για να μην υπαχθείς ποτέ σε αυτό το νόμο. Κι εγώ σου λέω ότι για να μην υπαχθείς δεν αρκεί μόνο να αλλάξει έδαφος ο σέρβερ αλλα και εσύ την υπηκοότητά σου. Φυσικά αυτά τα ήξερες αλλά μας έβαλες αυτόν τον τίτλο επειδή έχεις φλογερό ταμπεραμέντο και αγωνιστικό πνεύμα απέναντι σε κάθε απειλή φίμωσης ώστε η υπηκοότητα ως κριτήριο υπαγωγής στο ελληνικό δίκαιο να θεωρηθεί ευλόγως απο όλους μας ψιλά γράμματα απέναντι στην επαναστατική σου ετοιμότητα για αλλαγές παραλίας.
e-lawyer επιμένεις. όχι δεν συζητάω το Ελληνικό Δίκαιο. Δεν έχεις καταλάβει (ακόμα).
Σχετικά με τις εριστικές και ειρωνικές σημειώσεις σου για το το ποια είμαι εγώ και με τί σκοπιμότητα γράφω αυτό που γράφω θα μου επιτρέψεις να τις θεωρώ κακόγουστες. Αν εσύ έχεις κάποιο προσωπικό crusade σχετικά με το Δίκαιο και τα blogs σε παρακαλώ πήγαινε στο δικό σου blog και μην προσπαθείς να κάνεις εμένα να συμμορφωθώ με τη δική σου θεματολογία. Πάντα φιλικά.
Σωστή!
“προσωπικό crusade” brilliant!
:)))))
Θα εξηγήσεις λοιπόν στους πτωχούς τω πνεύματι; Ή μήπως θα κλείσεις τα σχόλια στο μπλογκ σου;
Συγγνώμη μήπως έχεις την εντύπωση ότι μιλάς σε κάποιον κολλητό σου;
>> Ή μήπως θα κλείσεις τα σχόλια στο μπλογκ σου;
Μάλλον σκέφτεσαι κάποιον άλλον.
Ειρωνίες και κακίες νομίζω αντί να προσβάλουν εμένα δείχνουν τη δική σου ποιότητα.
H Σοφία δεν τοποθετείται για το θέμα της άρσης του απορρήτου λόγω συκοφαντικής δυσφήμησης. Δεν μας λέει λ.χ. αν διαφωνεί με την a priori ονομαστικοποίηση ή θεωρεί την άρση ηπιότερο μέσο. Απλώς εκφράζει μια γενική αγανάκτηση που αρνείται να εξηγήσει. Δικαίωμά της φυσικά, αλλά αυτό με τη μεταφορά του σέρβερ στο εξωτερικό δεν βλέπω τι άλλο θα μπορούσε να σημαίνει εκτός από αυτό που λέει : “κι έχω το κεφάλι μου ήσυχο”. Δηλαδή “δεν διώκομαι”. Το να θέλεις να μιλήσεις ΓΙΑ τον νόμο, αλλά απεχθάνεσαι μια στοιχειώδη συζήτηση ΜΕ νομικά, το θεωρώ ολίγον ανακόλουθο.
Σε αυτή την ανάρτηση δεν μιλάω
– για συκοφαντική δυσφήμιση
– για παράνομες ενέργειες
– για οποιοδήποτε φαινόμενο για το οποίο θα έπρεπε να ασχοληθεί ο νόμος.
Αυτά είναι θέματα με τα οποία θέλουν να ασχοληθούν άλλοι και καλά κάνουν. Δε θα με αναγκάσετε e-lawyer να ασχοληθώ κι εγώ, δεν είναι υποχρεωτικό.
Όπως λέω και στην ανάρτηση πολύ ξεκάθαρα: “Οι ρυθμίσεις δεν επηρεάζουν ποτέ τα λαμόγια. Βρίσκουν τρόπους να τις παρακάμπτουν. Επηρεάζουν το χρήστη που θέλει να πει τη γνώμη του και δεν μπορεί. Επηρεάζουν τον πλούτο την έκφρασης. Κάνουν δηλαδή τη blogόσφαιρα πολύ πιο φτωχή και τα λαμόγια (για ακόμα μια φορά) πολύ πιο πλούσια.”
Δεν καταλαβαίνω τί το δύσκολο παρουσιάζει αυτό στην κατανόηση.
“Οι ρυθμίσεις δεν επηρεάζουν ποτέ τα λαμόγια. Βρίσκουν τρόπους να τις παρακάμπτουν. Επηρεάζουν το χρήστη που θέλει να πει τη γνώμη του και δεν μπορεί. Επηρεάζουν τον πλούτο την έκφρασης. Κάνουν δηλαδή τη blogόσφαιρα πολύ πιο φτωχή και τα λαμόγια (για ακόμα μια φορά) πολύ πιο πλούσια.”
LoL!
Θα πλουτίσουν πολλά λαμόγια οσμίζομαι. LoL
@e-lawyer
Πριν από λίγα λεπτά έκανα ακριβώς το ίδιο σχόλιο με την Σοφία, στο blog σου!!! :-) Πως τα φέρνει η ζωή… Εν ολίγοις: Αν υπάρξει οποιαδήποτε ρύθμιση στην λειτουργία των blogs ή την δυνατότητα σχολιασμού και την καταγραφή απόψεων/κριτικής στο Ελλαδιστάν, θα αλλάξω provider και προφανώς θα ανοίξω ένα ανώνυμο blog στας εξωτερικάς!
Σε αυτήν την περίπτωση, πως κινδυνεύω να με πιάσουν; Για να μην πω ότι θα αρχίσω να blogg-άρω σε FreeNet ή θα κάνω post μέσω TOR σε ιστοσελίδα με private SSL keys. Το τελευταίο είναι και υπερβολικά εύκολο να γίνει automated με ένα απλό dns-etnry.
Τώρα τι κατάφερε δηλαδή η Ελ. Δικαιοσύνη;
Αυτό που ξέρω και καταλαβαίνω είναι ότι πάντα την πληρώνουν αυτοί που “δεν έχουν σχέση” κι ότι παντού (Ιταλία, Αγγλία, Γαλλία, ΗΠΑ, κλπ) υπάρχει μια προσπάθεια περιορισμού της ελεύθερης έκφρασης. Ακόμη κι αν αυτή είναι οχετός (Τρωκτικό) λίγο με ενδιαφέρει… Σημασία έχει να είναι ελεύθερη.
Sorry για την “υπερβολική” ανάλυση! :-)
have a nice day!